cartuse imprimanta hp 301

Imprimanta scoate foi albe – cauze si rezolvare problema

Ce poti face daca imprimanta scoate foi albe
Daca ati ajuns aici, aveti desigur una sau mai mult probleme cu imprimanta.
Cauzele pentru care o imprimanta scoate foi albe sunt, de cele mai multe ori, usor de identificat.
Toate imprimantele pot intalni aceasta problema la un moment in exploatarea lor, indiferent ca sunt HP, Canon, EPSON, Brother, RICOH, Lexmark, Samsung, Pantum, Panasonic, Sagem, Kyocera, Sharp, Konica, Oki, etc.
In functie de tipul imprimantei (inkjet sau laser), defectul poate avea cauze diferite. Vom incepe cu cele mai evidente.

Imprimanta inkjet scoate foi albe

Verificati nivelele de cerneala din cartuse

In primul rand trebuie mentionat ca unele imprimante nu permit printarea daca ambele cartuse (color si negru) nu contin nivele suficiente de tus. Astfel, daca aveti tus in cartusul negru, dar cel color e epuizat, desi in mod logic ar trebui sa puteti in continuare printa alb-negru, e posibil ca imprimanta sa nu va permita acest lucru.
O imprimanta noua va veni cu cartuse doar partial umplute, ceea ce duce la epuizarea lor surprinzator de repede.

Spre exemplu, niste cartuse de imprimanta HP 301 printeaza in mod normal 190 de pagini, dar asta numai daca le cumparati din magazin. Cele pe care le primiti cu imprimanta proaspat cumparata vor imprima probabil mai putin de 100.
Iar niste cartuse PG-545 pentru imprimanta Canon Pixma MG2450 printeaza 180 de pagini, dar la o imprimanta noua nu veti atinge niciodata acest numar.

cartuse imprimanta hp 301Aceasta e o practica generalizata si o veti intalni la toate imprimantele. Solutia e sa reincarcati cartusele (daca e posibil) sau sa cumparati cartuse noi. Daca ajungeti sa achizitionati cartuse noi, recomandarea noastra e sa faceti un efort financiar pentru cartuse XL, daca imprimanta dvs. suporta asa ceva. Un cartus color HP 301XL imprima 330 de pagini, iar unul negru imprima 480 de pagini. In comparatie cu variantele simple 301, cartusele XL pot contine o cantitate de cerneala aproape tripla, la un pret extrem de competitiv.

Cerneala uscata

Cerneala pentru imprimanta e un lichid ce se usuca in contact cu aerul. Astfel, pentru ca imprimanta sa functioneze in parametri, ea trebuie folosita cel putin o data in fiecare saptamana, altfel cerneala se va usca si infunda capetele de printare. In majoritatea cazurilor, acest defect e unul fatal pentru imprimanta, si implica cumpararea uneia noi. Faptul ca imprimanta scoate foi albe e un bun indicator al acestei probleme.
Reumplerea cartuselor sau achizitia altora noi nu va ajuta in aceasta situatie.

Imprimanta scoate foi albe dupa reumplere

Orice reumplere si reincarcare a unui cartus implica riscul de a deteriora cartusul. Chiar daca faceti reumplerea in centre specializate, de catre experti, acel cartus e posibil sa nu mai functioneze dupa.

Pe piata veti gasi pana si kituri, cum e acest kit reincarcare pentru cartuse HP 650, dar asigurati-va ca ati parcurs niste tutoriale pentru folosirea lui, deoarece cartusele sunt sensibile. Mai multe kituri de reumplere puteti gasi aici, si un scurt tutorial pe care il puteti incerca:

Daca imprimanta functiona corect inaintea reumplerii, dar acum scoate foi albe, ati deteriorat cartusul si va trebui sa achizitionati altul. Daca aveti o imprimanta relativ ieftina s-ar putea sa va mire pretul unui cartus nou, care se apropie de cel al imprimantei. Uneori, daca imprimanta e veche si uzata, e mai rentabil sa cumparati o imprimanta noua ieftina si buna decat sa luati alte cartuse.

Solutia pe termen lung e achizitia unei imprimante cu sistem de alimentare continua cu cerneala (CISS). O asemenea imprimanta e mai scumpa, insa pretul ei se amortizeaza repede prin faptul ca nu mai trebuie sa inlocuiti cartusele.

Imprimanta laser scoate foi albe

imprimanta scoate foi albeImprimantele laser functioneaza pe cu totul alte principii, iar problema paginilor albe indica un defect mai grav.
Imprimanta laser va scoate foi albe daca unitatea corotron e defecta sau sau nu face contact corect. Puteti doar inspecta unitatea pentru a constata defectul, dar pentru reparatii va trebui sa apelati la un service deoarece unitatea e parte integranta a imprimantei.

Daca unitatea corotron nu e defecta, incercati sa reinstalati cartusele toner si fotoreceptor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

XnMpx

Please type the text above: