Brad Fibra Optica

brad fibra optica 120 cm

Pentru a economisi timp si bani de Craciun in fiecare an pe termen lung, o idee buna e investitia intr-un brad cu fibra optica. Nu doar aspectul impresionant face un astfel de brad artificial o idee buna, desi cu siguranta e unul din punctele forte care il recomanda.

Brad artificial cu fibra optica si leduri 180 cm
Vezi pret!
Brad artificial fibra optica Craciun 210 cm
Vezi in magazin

Avantaje brad fibra optica

Un brad artificial cu fibra optica poate fi cumparat in diverse forme, dimensiuni si culori. Vom putea astfel gasi bradul perfect pentru inaltimea tavanului, dar si daca vrem un brad artificial mai mic pentru a fi asezat pe balcon, pe o masa sau pe hol la intrare.

Unii brazi artificiali au aspect mai conventional, dar exista si brazi cu fibra optica argintii sau de culori multiple care depasesc prin complexitate orice instalatie de brad din comert. Se evita astfel aglomeratia de becuri si leduri care ar incarca in mod normal bradul, lasand mai mult loc pentru crengi dese si alte decoratiuni care vor pastra aspectul natural al bradului.

Deoarece acesta e un mare avantaj cand cumparam un brad cu fibra optica, tehnologia de fabricare permite imitatii foarte bune ale unui brad natural, spre deosebire de unii brazi artificiali ieftini din plastic care vor parea intotdeauna falsi. Ca pret diferentele nu sunt exagerate, deoarece tehnologia de fibra optica a evoluat foarte mult, fiind folosita in principal pentru internet de mare viteza. In plus, orice pret se va amortiza rapid in cativa ani.

Brad cu fibra optica negru 150 cm
Vezi pret!
Brad Artificial De Craciun 180 Cm
Vezi pret!

Impactul asupra mediului

Alegerea unui brad artificial de craciun cu fibra optica nu mai este doar o chestiune de estetica, ci si una de sustenabilitate. Brazi artificiali ofera o alternativa ecologica si durabila. Fiind fabricati din materiale reciclabile si conceputi sa poata fi refolositi ani de zile, acesti brazi reduc nevoia de a taia brazi naturali, chiar daca sunt in ghiveci si pot fi replantati, contribuind astfel la conservarea padurilor si a habitatelor naturale.

Aceasta inseamna o reducere semnificativa a emisiilor de carbon asociate cu transportul si productia anuala de brazi naturali. Mai mult, utilizarea pe termen lung a unui brad artificial minimizeaza deseurile generate in fiecare sezon de sarbatori.

Desi bradul cu fibra optica este o investitie initiala ce uneori depaseste pretul unui brad natural, acesta ofera beneficii pe termen lung atat din punct de vedere financiar, cat si ecologic.

Cum functioneaza un brad cu fibra optica?

Fibra optica e o fibra flexibila si transparenta produsa din sticla sau plastic, avantajul ei fata de firele metalice fiind pierderile mai mici de semnal de-a lungul firului. In plus, fibrele optice nu sunt afectate de undele electromagnetice.

Au o gama larga de aplicatii. In comunicatii permit transferul datelor pe distante lungi si la frecvente ridicate. In medicina sunt folosite la fibroscopie, o tehnica de endoscopie ce permite indeosebi examinarea stomacului, colonului, intestinului subtire, bronhiilor, vezicii, orofaringelui, cailor biliare si vaselor.

Insa intr-un brad cu fibra optica sunt folosite proprietatile sale de transmitere a luminii dintr-un capat in altul al fibrei. Daca lumina introdusa pe fibra cade intr-un unghi mai mare decat unghiul critic, aceasta va fi reflectata complet. Puteti citi mai multe pe wikipedia daca va pare un subiect interesant.

Astfel, un brad cu fibra optica va fi construit dintr-un manunchi de cateva sute de astfel de fibre optice si o sursa de lumina foarte puternica, reprezentata de obicei de un LED pozitionat la baza bradului artificial. Mecanismul se complica prin adaugarea de palete de culori ce rezulta intr-un brad fibra optica multicolora si diverse programe de jonglare a culorilor, obtinand un brad viu animat de jocuri de lumini. Acest lucru il scoate in evidenta fata de un simplu brad artificial ieftin.

Bradul artificial de Craciun poate deveni astfel alb, negru, argintiu, mic sau mare, cu fibra optica si leduri, sau numai simplu cu fibra optica.

Brad fibra optica auriu | 120 cm

Cel mai bun Pret!

Brad artificial simplu sau brad cu fibra optica, preferintele celor ce sarbatoresc anual Craciunul se indeparteaza tot mai mult de brazii naturali. Spre deosebire de acestia, un brad artificial nu pierde ace, nu se altereaza si poate fi refolosit ani la rand.

Intretinere si Instalare

AspectDetalii si Sfaturi
Alegerea LocatieiAlegeti un loc stabil, ferit de umiditate.
AsamblareaUrmati instructiunile producatorului.
IntretinereaCuratati regulat, evitati expunerea directa la soare.
DepozitareaDepozitati intr-un loc uscat si ferit de praf.
  • Alegerea locatiei – Pentru instalarea bradului cu fibra optica alegeti o zona stabila din casa, ferita de umiditate si variatii mari de temperatura. Este important sa evitati amplasarea bradului in apropierea surselor de caldura directa, cum ar fi radiatoarele sau semineele, pentru a prelungi durata de viata a fibrei optice. Verificati intotdeauna cablurile si prizele pentru a evita riscurile electrice.
  • Asamblarea bradului – Inainte de a incepe asamblarea, verificati toate componentele incluse in pachet. Asigurati-va ca aveti toate piesele necesare si ca sistemul de iluminare functioneaza corect. Urmariti cu atentie instructiunile producatorului pentru asamblarea bradului. in general, brazii artificiali cu fibra optica si leduri sunt usor de montat, constand din cateva sectiuni care se imbina simplu. Asigurati-va ca toate conexiunile sunt sigure si ca fibra optica nu este deteriorata in proces.
  • Intretinerea bradului cu fibra optica – Pentru a mentine aspectul estetic al bradului este recomandat sa il curatati regulat de praf cu o perie moale sau cu un aspirator cu setare pentru obiecte delicate. Evitati folosirea solutiilor chimice agresive care ar putea deteriora fibrele optice sau structura bradului. De asemenea, este important sa evitati expunerea directa si prelungita la lumina soarelui pentru a preveni decolorarea.
  • Depozitarea – Dupa sarbatori, bradul ar trebui depozitat intr-un loc uscat si ferit de praf. Ideal ar fi sa utilizati ambalajul original sau o husa speciala pentru a proteja fibrele optice si structura bradului.

Probleme?

Daca intampinati probleme cu iluminarea sau LED-urile, verificati conexiunile si asigurati-va ca toate componentele sunt bine conectate. in cazul defectarii consultati manualul de utilizare pentru ghidul de depanare sau contactati producatorul.

Pentru partile deteriorate sau pierdute, contactati producatorul pentru piese de schimb. Nu incercati sa inlocuiti componentele cu piese neaprobate, deoarece acest lucru poate afecta functionarea corecta a bradului optic.