brad fibra optica 120 cm

Brad Fibra Optica

Pentru a economisi timp si bani de Craciun in fiecare an pe termen lung, o idee buna e investitia intr-un brad cu fibra optica. Nu doar aspectul impresionant face un astfel de brad artificial o idee buna, desi cu siguranta e unul din punctele forte care il recomanda.

Brad artificial cu fibra optica si leduri 180 cm
Vezi pret!
Brad artificial fibra optica Craciun 210 cm
Vezi pretul actualizat

Avantaje brad fibra optica

Un brad artificial cu fibra optica poate fi cumparat in diverse forme, dimensiuni si culori. Vom putea astfel gasi bradul perfect pentru inaltimea tavanului, dar si daca vrem un brad artificial mai mic pentru a fi asezat pe balcon, pe o masa sau pe hol la intrare.

Unii brazi artificiali au aspect mai conventional, dar exista si brazi cu fibra optica argintii sau de culori multiple care depasesc prin complexitate orice instalatie de brad din comert. Se evita astfel aglomeratia de becuri si leduri care ar incarca in mod normal bradul, lasand mai mult loc pentru crengi dese si alte decoratiuni care vor pastra aspectul natural al bradului.

Deoarece acesta e un mare avantaj cand cumparam un brad cu fibra optica, tehnologia de fabricare permite imitatii foarte bune ale unui brad natural, spre deosebire de unii brazi artificiali ieftini din plastic care vor parea intotdeauna falsi. Ca pret diferentele nu sunt exagerate, deoarece tehnologia de fibra optica a evoluat foarte mult, fiind folosita in principal pentru internet de mare viteza. In plus, orice pret se va amortiza rapid in cativa ani.

Brad cu fibra optica negru 150 cm
Vezi pret!
Brad Artificial De Craciun 180 Cm
Vezi pret!

Cum functioneaza un brad cu fibra optica?

Fibra optica e o fibra flexibila si transparenta produsa din sticla sau plastic, avantajul ei fata de firele metalice fiind pierderile mai mici de semnal de-a lungul firului. In plus, fibrele optice nu sunt afectate de undele electromagnetice.

Au o gama larga de aplicatii. In comunicatii permit transferul datelor pe distante lungi si la frecvente ridicate. In medicina sunt folosite la fibroscopie, o tehnica de endoscopie ce permite indeosebi examinarea stomacului, colonului, intestinului subtire, bronhiilor, vezicii, orofaringelui, cailor biliare si vaselor.

Insa intr-un brad cu fibra optica sunt folosite proprietatile sale de transmitere a luminii dintr-un capat in altul al fibrei. Daca lumina introdusa pe fibra cade intr-un unghi mai mare decat unghiul critic, aceasta va fi reflectata complet. Puteti citi mai multe pe wikipedia daca vi se pare un subiect interesant.

Astfel, un brad fibra optica va fi construit dintr-un manunchi de cateva sute de astfel de fibre optice, si o sursa de lumina foarte puternica reprezentata de obicei de un LED pozitionat la baza bradului artificial. Mecanismul se complica prin adaugarea de palete de culori ce rezulta intr-un brad fibra optica multicolora si diverse programe de jonglare a culorilor, obtinand un brad viu animat de jocuri de lumini. Acest lucru il scoate in evidenta fata de un simplu brad artificial ieftin.

Brad fibra optica auriu | 120 cm

Cel mai bun Pret!

Brad artificial simplu sau brad cu fibra optica, preferintele celor ce sarbatoresc anual Craciunul se indeparteaza tot mai mult de brazii naturali. Spre deosebire de acestia, un brad artificial nu pierde ace, nu se altereaza si poate fi refolosit ani la rand.