Cat costa cea mai ieftina imprimanta inkjet

În căutarea celei mai ieftine imprimante inkjet, Canon PIXMA MG2550S se remarcă ca o opțiune accesibilă și eficientă si este ideala pentru utilizarea acasă sau în birouri mici.

Canon Pixma MG2550s

Canon PIXMA MG2550S este cunoscuta pentru prețul ei accesibil, fiind una dintre cele mai ieftine opțiuni de pe piață în categoria sa din acest moment. Acest preț redus se datorează în parte caracteristicilor sale de bază și funcționalităților limitate.

De exemplu, imprimanta nu include funcții avansate precum conectivitatea wireless sau imprimarea duplex automată, ceea ce reduce costurile de producție. Un aspect foarte important de luat in considerare este ca imprimanta se afla in acesta perioada la cel mai mic pret inregistrat in ultimii doi ani; ea fiind putin mai ieftina doar de Black Friday, 2023.

In imagine avem reprezentarea grafica a evolutiei pretului acestui aparat, si ultimul pret inregistrat la data de 11.11.2023.

Vom vorbi in continuare de cateva aspecte cheie si date tehnice.

Calitatea Imprimării

Canon PIXMA MG2550S oferă imprimări de text clare și precise, cu o rezoluție de 600 x 1200 dpi. Deși viteza de imprimare nu este extraordinară, calitatea generală este impresionantă pentru prețul său​​​​.

Rezoluția de imprimare de 600 x 1200 dpi se referă la densitatea punctelor de cerneală (sau a altui mediu de imprimare) pe o suprafață tipărită și este un indicator al clarității și detaliilor unei imagini tipărite. DPI înseamnă “dots per inch” (puncte pe inch).

  • 600 x 1200 dpi: Aceasta înseamnă că imprimanta poate produce 600 de puncte pe orizontală și 1200 de puncte pe verticală în fiecare inch. Mai multe puncte înseamnă, de obicei, o imagine mai clară și mai detaliată.
  • Orizontal vs. Vertical: Valoarea mai mare pe verticală sugerează că imprimanta poate imprima mai fin pe axa verticală. Acest lucru este util pentru text și grafică fină, unde detaliile subtile sunt importante.
  • Utilizare: Rezoluția de 600 x 1200 dpi este considerată suficient de bună pentru majoritatea aplicațiilor de birou și pentru imprimarea documentelor. Este adecvată pentru text, grafică simplă și chiar fotografii la o calitate decentă.
  • Comparativ: Rezoluții mai mari, cum ar fi 1200 x 2400 dpi sau chiar mai mult, oferă o claritate și un detaliu mai mare, utile pentru imprimarea fotografică de înaltă calitate sau pentru lucrări grafice detaliate.

Pe scurt, 600 x 1200 dpi este o rezoluție bună pentru utilizarea generală și oferă un echilibru între calitate și eficiența consumului de cerneală sau toner.

Viteza de Imprimare

Canon PIXMA MG2550S oferă viteze de imprimare adecvate pentru necesitățile de bază, cu o viteză de printare monocrom (alb-negru) de 8 pagini pe minut (ppm) și o viteză de printare color de 4 ppm. Aceste viteze sunt suficiente pentru utilizatorii casnici sau pentru birourile mici care nu necesită volume mari de imprimare rapidă.

În plus, imprimanta are o rezoluție de printare de 600 x 1200 dpi, ceea ce asigură că atât documentele text, cât și cele color sunt imprimate cu claritate și detalii satisfăcătoare. Această combinație de viteza de imprimare și rezoluție face din Canon PIXMA MG2550S o opțiune echilibrată pentru uzul cotidian standard.

Funcționalități

MG2550S este un aparat multifuncțional cu capabilități de imprimare, scanare și copiere. Este dotat cu un panou de control simplu și un ecran LED. Nu include funcții avansate precum conectivitate wireless sau imprimare duplex automată​​​​ (fata-verso).

Cartușe utilizate

Canon PIXMA MG2550S, ca majoritatea imprimantelor noi, vine de obicei cu cartușe de cerneală inițiale preinstalate. Aceste cartușe sunt adesea cartușe de dimensiuni standard sau uneori cartușe de probă, care au o capacitate mai mică decât cartușele standard sau XL. Ele sunt suficiente pentru a începe imprimarea imediat după configurarea imprimantei, dar pot necesita înlocuire după un volum relativ mic de imprimări.

Tipurile de cartușe recomandate sunt cele specificate de Canon pentru a asigura cea mai bună performanță și calitate a imprimării. Acest model utilizează un cartuș de cerneală negru (Canon PG-545) și un cartuș de cerneală color combinat (Canon CL-546). Cartușele Canon PG-545 și CL-546 sunt concepute pentru a lucra armonios cu tehnologia de imprimare a MG2550S, oferind culori vii și text clar. De asemenea, sunt disponibile variante XL ale acestor cartușe, PG-545XL și CL-546XL, care oferă un randament mai mare de pagini, fiind astfel mai economice pentru cei care imprimă frecvent.

Recomandare:

Daca tipariti alb-negru si color, varianta mai economica ar fi sa achizionati de la inceput un set complet de cartuse negru + color, economia fiind destul de substantiala, de peste 25%.

Este important să folosiți cartușe originale Canon pentru a evita problemele de calitate a imprimării și pentru a menține funcționarea adecvată a imprimantei pe termen lung. Utilizarea cartușelor neoriginale sau reumplute poate afecta calitatea imprimării și poate anula garanția imprimantei.

Conectivitate

Canon PIXMA MG2550S, deși nu include conectivitate wireless, oferă o conexiune stabilă și de încredere prin cablu USB. Avantajul principal al conectării prin cablu este fiabilitatea acesteia, eliminând problemele de conectivitate sau interferențele care pot apărea cu rețelele wireless. Aceasta asigură o transmitere rapidă și consistentă a datelor, ceea ce este esențial pentru imprimarea documentelor fără întârzieri sau erori.

Conectarea prin cablu este de asemenea simplă și directă, ideală pentru utilizatorii care preferă o configurare fără probleme și care nu necesită mobilitatea sau flexibilitatea oferită de o conexiune wireless. Astfel, pentru mediile unde imprimanta va fi utilizată predominant într-o singură locație, conectivitatea prin cablu USB a Canon PIXMA MG2550S reprezintă o soluție eficientă și practică.

Trebuie mentionat ca veti avea nevoie de un cablu USB deoarece imprimanta nu are unul inclus. Acet cablu il puteti comanda impreuna cu imprimanta de aici, si puteti selecta lungimea dorita in functie de nevoi.

Costuri de Funcționare

Un alt aspect important al Canon PIXMA este costul de funcționare relativ ridicat. Utilizează un cartuș negru și unul tri-color combinat, ceea ce poate crește costurile pe termen lung​​.

Pentru utilizatorii care imprimă frecvent documente color complexe sau fotografii, această configurație poate necesita înlocuiri mai frecvente ale cartușului color, crescând astfel costurile de operare.

Pe de altă parte, pentru cei care imprimă în principal documente text, cartușul negru va fi predominant utilizat, iar înlocuirea cartușului color va fi mai rară, implicit costuri mai mici.

Dimensiuni și Design

Are un design compact și ușor, ideal pentru spații mici, cum ar fi birourile de acasă sau spațiile de studiu​​.

Canon PIXMA MG2550S are greutatea redusă, dede numai 3.5 kg, ceea ce o face ușor de mutat și acomodat in spatii restranse. Dimensiunile sale sunt de asemenea optimizate pentru spații mici, cu o lungime de 30,6 cm, o lățime de 42,6 cm și o înălțime de 14,5 cm. Aceste caracteristici fac ca aceasta imprimanta să fie o opțiune excelentă pentru birourile casnice sau spațiile de lucru unde spațiul este limitat, permițând o așezare convenabilă pe birouri sau rafturi fără a ocupa prea mult loc.

Suport și Garanție

Canon oferă un suport decent pentru acest model, dar detaliile specificului garanției pot varia în funcție de regiune și de vânzător.

Feedback-ul Utilizatorilor

Recenziile utilizatorilor evidențiază calitatea bună a imprimării și eficiența scanării. Totuși, costurile de funcționare ridicate și lipsa conectivității wireless sunt aspecte des menționate ca dezavantaje​​​​.

Avantaje și Dezavantaje: Canon PIXMA MG2550S

AvantajeDezavantaje
Calitate bună a imprimării textuluiLipsa conectivității wireless
Rezoluție de imprimare 600 x 1200 dpiViteze de imprimare mai lente
Design compact și ușorCosturi ridicate de funcționare
Funcționalități multiple (imprimare, scanare, copiere)Cartușe combinate color, pot crește costurile
Preț accesibilUsor mai zgomotoasa decat alte modele

Punctul Forte al Canon PIXMA MG2550S

este combinația sa de calitate bună a imprimării și preț accesibil. Oferă rezultate impresionante pentru text, fiind ideala pentru utilizatorii casnici sau studenți care au nevoie de imprimări de calitate pentru documente și rapoarte. Designul ei compact și ușor de utilizat, împreună cu funcționalitățile sale de bază, o fac o alegere practică pentru spații mici și bugete limitate.