Cel mai bun mop electric - Karcher FC 7 Cordless

Karcher FC 7 e un mop electric concept simplu: un rezervor de apa curata, patru role de curatare si doua raclete ce imping apa murdara intr-un alt rezervor – o constructie curata si eficienta. Ideal pentru curatarea suprafetelor dure, e cu siguranta mai rapid decat mopul manual si chiar decat aspiratoarele roboti.

Desi ofera multe avantaje, singurul lucru ce ar putea crea un disconfort e faptul ca dupa utilizare trebuie spalate rolele. In schimb, e foarte usor si rapid de folosit, iar podelele ies de sub el imaculate. Mopul electric merge utilizat pe toate suprafetele dure: parchet lemn masiv, parchet laminat, piatra, dale ceramice, PVC si vinil (linoleum). Lasa foarte putina apa dupa spalare, deci podeaua se usuca mult mai repede.

Un sfat pe care vi-l putem oferi e ca, desi Karcher nu indica necesara aspirarea anterior utilizarii mopului si, desi mopul spala la fel de bine, daca nu aspirati se va murdari mai repede apa din rezervor.

Karcher e o companie germana cu fabrici in Germania, Italia, SUA sau China, insa de cativa ani produce inclusiv in Romania, avand doua unitati de productie la Curtea de Arges.

Componente si montaj

In general pachetul va include:

 • rezervor de apa curata/detergent 400 ml
 • detergent concentrat pentru podele 30ml
 • 4 role
 • carcasa principala a mopului
 • rezervor pentru apa murdara 200 ml cu racleta
 • suport de podea pentru depozitare
 • tava si perie pentru curatarea rolelor
 • acumulator/incarcator

Montarea e facila. Rezervorul pentru apa murdara face click in pozitia potrivita dedesubt, apoi trebuie introduse rolele. In rezervorul de apa curata se folosesc 15 ml din detergentul inclus in pachet.

Pentru incarcarea bateriilor se utilizeaza incarcatorul din dotare si dureaza aproximativ 4 ore.

Cum se foloseste?

Aparatul cantareste 4,6 kg si datorita pozitiei verticale e usor de manevrat. Aceste mopuri trebuie sa aiba o anumita greutate pentru ca rolele sa apese suficient de tare pe podea. Rolele se invart in sensul acelor de ceasornic, propulsand usor mopul electric in fata.

Durata de functionare e in jur de 45 de minute, timp in care poate acoperi peste 130-150 m2, insa nu cu un singur rezervor de apa. Acesta va trebui incarcat inca o data dupa ce spalati jumatate din aceasta suprafata. Mopul electric are LED-uri de avertizare pentru nivelul redus de apa in rezervorul pentru apa curata si pentru nivelul de murdarie a apei murdare.

Eficienta mop electric

Suprafata se poate curata mai intai cu un aspirator bun pentru a nu murdari atat de repede apa din mop, dar acest lucru nu e necesar daca nu va deranjeaza sa goliti mai des rezervorul de apa murdara. Fata de un mop simplu manual are un avantaj foarte important dat de viteza cu care spala, injumatatind timpul necesar pentru curatare si facilitand o pozitie a corpului mai ergonomica, ce nu lasa utilizatorul cu dureri de spate la sfarsitul zilei.

Butonul turbo e util pentru petele insistente uscate poate de mai multa vreme, crescand viteza de rotatie a rolelor. Latimea suprafetei de curatare e 30 de cm, distributia apei fiind uniforma pe role, iar curatarea marginilor si colturilor devine foarte eficienta datorita acestui fapt.

Separat de optiunea turbo mai exista si o setare a nivelurilor de curatare:

 • Primul nivel e cel standard, cu viteza normala a rolelor si o cantitate de apa utilizata normala. Pe acest nivel podeaua se usuca repede, in aproximativ 1 minut.
 • Al doilea nivel creste viteza rolelor insa si cantitatea de apa, iar pe unele suprafete acest lucru nu e de dorit, acest nivel fiind indicat mai mult pentru suprafete poroase cum e piatra naturala.
Vezi în magazin

Mop electric cu acumulator

Bateria incorporata in Karcher FC 7 asigura spre 45 de minute de functionare, fiind afectata insa de utilizarea butonului turbo. Nivelul de incarcare e indicat de un afisaj LED cu 3 bare.

E formata din 6 acumulatori Li-ion legati in paralel ce pot fi inlocuiti la uzare, iar Karcher ofera piese de schimb in acest sens. Insa acest lucru e rareori necesar deoarece bateria rezista la cel putin 800 de cicluri de incarcare.

Ce tip de detergent este cel mai bun pentru Karcher FC 7

Desigur, si rolele de curatare pot fi schimbate cand se uzeaza prea tare, si se pot cumpara din diverse magazine online sau chiar din magazinul cu piese de schimb al producatorului. Din aceleasi locuri se pot achizitiona si detergentii recomandati:

 • RM535 pentru pardosele din lemn lacuit/ceruit
 • RM534 pentru pardosele din lemn tratat

Insa detergentii nu sunt necesari si mopul poate fi folosit la fel de usor cu apa simpla.

Rolele se spala manual sau in masina de spalat, evitand temperaturi ale apei peste 60°C.

Zgomotul nu depaseste 55dB la putere maxima cu functia turbo activata, un nivel comparabil cu cel al unei conversatii normale. Nivele similare de zgomot produce si frigiderul, daca va ajuta aceasta comparatie.

Recenzie Karcher FC 7 

Karcher FC 7 nu e singurul mop electric de pe piata, si cu siguranta nu e cel mai ieftin. Are insa niste caracteristici care il scot in evidenta si fac sa isi merite banii:

 • Role late pentru o suprafata mai mare de curatare
 • Umezire uniforma ce permite spalarea marginilor unde se imbina podeaua cu peretii
 • Colectarea apei murdare fara a lasa urme pe podea
 • Acumulator generos ce permite utilizarea pe durata lunga
 • Usor de dezmembrat si curatat
 • Piese de schimb pentru multi ani de acum inainte, disponibile in magazine online sau chiar pe siteul Karcher

In opinia noastra, o investitie buna.

Vezi în magazin