De ce sa NU cumperi frigidere de pe OLX

Cumpararea unui frigider ieftin de pe OLX poate parea o optiune atractiva datorita pretului mai mic, dar exista cateva motive importante pentru care s-ar putea sa nu fie o idee buna.

Fiabilitatea incerta

Orice frigider second hand poate veni cu uzura excesiva si probleme ascunse. Chiar daca e unul reconditionat, componente esentiale si foarte scumpe, cum e compresorul, pot fi foarte aproape de sfarsitul duratei de viata si sa necesite inlocuire la scurt timp de la cumparare.

Reparatia unui astfel de frigider poate duce costul peste cel al achizitiei unui frigider nou luat cu garantie din magazin. Pierzi anii de garantie, care la unii producatori se pot extinde pana la 3 ani.

Garantia si asistenta tehnica

Majoritatea frigiderelor noi vin cu 24 de luni garantie si reparatii in service, o protectie in caz de defectiuni sau probleme. Daca frigiderul e smart vei avea suport si la aplicatiile instalate in el.

frigidere de pe OLX

Eficienta energetica

Frigiderele mai vechi sau de calitate inferioara tind sa fie mai putin eficiente din punct de vedere energetic. Clasele energetice s-au schimbat recent, deci iti va fi dificil sa compari un frigider vechi de pe OLX cu unul de productie recenta. Insa e mai mult decat sigur ca frigiderul nou va consuma mai putin, avand incorporate tehnologii mai avansate.

Un consum mai mare de curent inseamna o uzura mai rapida a componentelor electronice, dar si mai important de atat, inseamna facturi mai mari, luna dupa luna. Economia facuta initial cu frigiderul de pe olx va produce cel mai probabil costuri mari pe facturile de energie.

Igiena si siguranta alimentara

Nu ai de unde sa stii cum a fost folosit frigiderul luat de pe olx, iar frigiderele sunt in general dificil de curatat si dezinfectionat corespunzator. Daca s-a stricat ceva in el va fi greu de scos mirosul, iar de bacterii si alti patogeni nici nu mai vorbim. Mai multe despre aceste riscuri poti citi pe siteul usda.gov.

S-ar putea sa fie nevoie si de inlocuirea garniturilor si a altor parti interne, asta daca reusesti sa cureti eficient sistemele de ventilatie.

Lipsa functiilor moderne

Frigiderele noi vin intotdeauna cu functii mai avansate: control digital al temperaturii – mai precis si diferentiat pe compartimente, functii de economisire a energiei – cu izolatie termica mai eficienta, si design optimizat pentru organizarea mai eficienta a spatiului interior – sertare mai bine pozitionate. Un frigider ieftin de pe olx ar putea sa nu aiba aceste avantaje.

Niste functii pe care un frigider vechi sigur nu le va avea sunt conectivitatea la internet si controlul vocal, poate nu neaparat esentiale, dar cu siguranta comode.

Merita?

In afara aspectului financiar, ce alte avantaje mai are un frigider cumparat de pe olx? Pentru ca lista de dezavantaje e destul de lunga.