Garnitura hublou pentru masina de spalat. Comanda si inlocuieste singur

Garnitura hublou Whirpool

Nu cred ca mai e cazul sa explicam ce este aceasta garnitura si ce rol are, dar ca sa inlaturam orice fel de dubiu sau neintelegeri garnitura hublou este acea garnitura care se gaseste intre cuva masinii de spalat si usa acesteia. Are rolul clar de a pastra apa in masina de spalat in timpul folosirii. Garnitura este montata pe partea exterioara a cuvei, si nu se roteste odata cu aceasta.

In mod normal aceste garnituri pentru hublou sunt confectionate dintr-un cauciuc rezistent la uzura, dar in timp mici defecte ii pot scurta durata de viata. In majoritatea cazurilor in care observati ca se scurge apa de sub masina de spalat in timpul folosirii, garnitura hublou va fi principalul vinovat.

Inlocuirea acesteia se face printr-un proces mai amplu dar asta nu trebuie sa va descurajeze sa o faceti chiar dumneavostra. Veti economisi o suma frumusica de bani daca veti comanda si inlocui chiar dumneavostra aceasta garnitura. Mai jos veti gasi un video cu operatiunea propriu-zisa dar si explicatiile pas cu pas. Garnitura hublou o puteti comanda aici.

Schimbare garnitura hublou whirlpool

Pentru a schimba garnitura unei masini de spalat Whirlpool va trebui sa desurubați panoul frontal si cel de sus, scoateti panoul de control (cel cu butoanele digitale) si sertarul pentru detergent si balsam. Pe urma veti elibera garnitura din locasul usii, dupa care veti putea scoate masca fata pentru a avea acces la cuva. Garnitura este prinsa cu o clema tip inel pe toata circumferinta ei, in jurul cuvei; va trebui sa inlaturati acest inel. Acum garnitura este libera si o puteti scoate foarte usor. Introduceți noua garnitura și reasamblati masina. Pentru tot acest proces aveti nevoie de o surubelnita stea si garnitura potrivita.

Important de mentionat: orice garnitura hublou pentru Whirlpool, Bosch, Miele, Arctic, Indesit, Samsung, Beko se inlocuieste prin acelasi proces.

1. Desurubati toate panourile
Asigurati-va ca masina nu e conectata la o sursa de current, dupa care cu o surubelnita stea desfceti suruburile care fixeaza panoul fata si cel de sus. Desfaceti cu un varf bont de cutit, sau cu o surubelnita simpla marginea exterioara a garniturii din locasul usii.

2. Inlaturati sertarul pentru detergent si balsam
Trageti sertarul in afara si deblocati clema care il tine. Dupa ce aceasta clema este eliberata, sertarul va iesi afara fara nici o piedica.

3. Desfaceti panoul de control
Desurubati toate suruburile care fixeaza acest panou, si extrageti-l gentil din locasul sau ajutandu-va de o surubelnita plata.

4. Inlaturati panoul fata si garnitura
Desfaceti toate suruburile ramase, inclusive cele 2 din tocul usii. Folosidu-va de amandoua mainile separati panoul fata de masina de spalat. Astfel veti avea acces la cuva si la ultimul pas.

5. Inlaturati si inlocuiti garnitura
Garnitura este prinsa de cuva cu un inel de plastic, desfaceti acest inel iar garnitura va iesi cu usurinta afara. Atasati garnitura noua si fixati-o cu inelul de siguranta.

6. Reasamblati toate panourile si prindeti-le cu suruburi.