Beneficiile terapiei prin inversie
Credeţi că atârnarea cu capul în jos e o idee nouă şi năstruşnică? Nu aţi avea dreptate! Există atestări ale folosirii inversiei încă din anul 400 ÎH, când Hippocrate – părintele medicinii moderne – a urmărit pentru prima oară un pacient care atârna legat de picioare pe o scară, într-un procedeu ce urma să fie numit tracţiune vertebrală. Teoriile grecilor privind inversia sunt încă valabile, dar în ziua de azi avem metode mult mai uşoare pentru a uşura durerile ocazionale de spate. Procesul se numeşte terapie prin inversie, şi poate reprezenta o metodă naturală spre un spate mai sănătos. Terapia prin inversie poate fi folosită nu doar pentru tratarea durerilor de spate ci şi pentru a contracara efectele negative pe care le are gravitatea asupra corpului. Inversia ajută corpul să-şi revină după efectele comprimante ale gravităţii şi ale activităţilor zilnice.
Medicii, terapeuţii şi antrenorii sportivi recunosc în inversie o formă eficientă de terapie a coloanei vertebrale şi a încheieturilor forţate de greutate. De fapt, armata SUA are în plan introducerea inversiei în manualele lor de antrenament.
Inversia poate atenua multe forme de dureri ale spatelui
Cauzele durerilor de spate sunt multiple, de la postura greşită la muşchi abdominali şi ai spatelui slăbiţi până la spasme musculare. Multe din aceste cauze pot fi atribuite gravitaţiei.
Deci cum poate inversia atenua durerile de spate? Foarte simplu, terapia prin inversie pune gravitatea la lucru poziţionând corpul pe direcţia forţei de gravitate. Inversia lungeşte coloana, mărind spaţiul dintre vertebre, ceea ce scade presiunea dintre discuri, ligamente şi nervi. Mai puţină presiune înseamnă mai puţină durere.
Fiecare nerv porneşte din coloană printr-o deschizătură între vertebre, controlată în mare parte de înălţimea discului intervertebral. Discurile sănătoase menţinute în membrana lor sunt necesare pentru menţinerea rădăcinii nervilor spinali fără presiune, iar corpul fără durere.
continuare -> partea 2