Exerciții recuperare Accident Vascular Cerebral (AVC)

vitamina b12 cobalamina

Un accident vascular cerebral apare atunci cand un vas de sange (o artera) care furnizeaza sange la nivelul unei zone a creierului se sparge sau este blocat de un cheag sangvin. In cateva minute, celulele nervoase din acea zona sunt afectate si ele pot muri in cateva ore. Ca rezultat, acea parte a corpului care este controlata de zona afectata a creierului nu mai poate functiona adecvat.

Peste video am tradus doar indicațiile necesare executării exercițiilor, mai jos vom lista și câteva adiționale (traduse tot din video). Formatarea grosolana e intenționată, pentru ajutorarea persoanelor mai în vârstă.

Programul are ca scop oferirea de ajutor pentru persoanele afectate în mai mică sau mare măsură de un AVC. Nu vă grăbește nimeni. Faceți pauze, fiți răbdători, puneți înregistrarea pe pauză sau reluați anumite secvențe dacă nu ați înțeles ceva sau nu sunteți mulțumiți de rezultate.

Rugați pe cineva să vă ajute dacă considerați exercițiile prea dificile sau riscante.

Instructorul va explica mai întâi exercițiul iar abia apoi va trece la execuția propriu-zisă.

Încercați să mențineți o postură cât mai corectă. Executați exercițiile în așa fel încât să simțiți că mușchii și tendoanele lucrează.

Respirați.