Masina de spalat rufe vibreaza si trepideaza - rezolvare

Daca orice model de masina de spalat rufe vibreaza, cele cu incarcare prin fata tind sa vibreze si sa trepideze mai mult fata de cele cu incarcarea prin partea de sus.

Acest lucru se datoreaza in mare parte faptului ca cele cu incarcare prin fata au o turatie la stoarcere mult mai mare fata de celelalte.

De ce trepideaza masina de spalat

Masina de spalat vibreaza sau trepideaza din diferite cauze:

  • Distributie inegala a incarcaturii. Acest lucru inseamna ca masina a fost umpluta prea mult sau prea putin, iar hainele se acumuleaza doar intr-o zona a cuvei. Altfel spus hainele nu se distribuie uniform in toata cuva, astfel masina de spalat rufe trepideaza la stoarcere
  • Masina nu este adusa la nivel, ceea ce o determina sa stea inclinata pe una dintre laturi. Imperceptbil cu ochiul liber, dar cu efecte in timpul stoarcerii.
  • Suruburile de transport nu au fost inlaturate. Acest lucru poate fi foarte daunator pentru cuva, recomandarea noastra e sa actionati imediat.
  • Componente uzate sau defecte, in special cele din ansamblul cuvei.
  • Podea instabila sau cu denivelari. Rezolvati problema cu un set de picioruse antivibratii sau cu un suport mobil reglabil.

Suruburile de transport ale masinii de spalat nu au fost inlaturate

Daca nu ati citit cartea tehnica a masinii, va recomandam sa o faceti. Totusi daca inainte de a citi cartea tehnica ati pornit masina de spalat si vibreaza sau trepideaza excesiv, e posibil ca acest lucru sa se datoreze faptului ca nu ati desfacut bolturile pentru transport.

Acestea sunt pozitionate in spatele masinii de spalat si au rolul de a fixa cuva pe durata transportului. Ca sa vezi mai exact unde sunt pozitionate si cum trebuie inlaturate citeste acest articol.

Echilibrarea masinii de spalat

Masinile de spalat rufe au incorporate picioruse reglabile manual, sau mai rar automate. Este important ca inainte de punerea in functiune sa aduceti toate picioarele la acelasi nivel, astfel incat masina de spalat sa fie asezata perfect la orizontala.

De obicei piciorusele se fixeaza prin insurubare/desurubare in cazul celor actionate manual, sau prin ridicare usoara a masinii de spalat de coltul care nu este aliniat cu celelate, dand posibilitatea piciorusului sa se regleze automat. Pentru acuratete folositi o nivela.

Picioruse antivibratii

Piciorusele pentru amortizarea vibratiilor sunt componente esentiale in reducerea zgomotului si miscarii generate de masinile de spalat rufe in timpul stoarcerii.

Acestea sunt de obicei fabricate din materiale elastice si rezistente, cum ar fi cauciucul sau siliconul, care ajuta la absorbtia socurilor si la diminuarea transferului de vibratii catre podea.

Instalarea acestor picioruse este simpla si eficienta, oferind o solutie practica pentru a mentine masina de spalat stabila si pentru a reduce riscul de deteriorare a podelei sau a masinii.

Kit suprapunere

Acestea sunt deseori folosite pentru a suprapune in siguranta uscatoare deasupra masinii de spalat, sau in unele cazuri chiar alte masini de spalat. Daca aceste sunt pozitionate gresit, adeseori vor face ca masina de spalat sa vibreze sau sa trepideze, generand un risc accentuat de deteriorare. Asadar mare atentie la asamblarea kiturilor pentru suprapunere.

De ce trepideaza masina de spalat la stoarcere

De obicei daca aveti un obiect mare in masina de spalat, precum o patura, acesta poate aduna prea multa apa intr-o parte devenind foarte greu si stricand echilibrul cuvei, iar masina de spalat va incepe sa trepideze, mai ales in ciclul de stoarcere. Adaugarea catorva prosoape, sau oprirea masinii si redistribuirea incarcaturii poate rezolva problema aceasta

Podea sau paviment moale sau respectiv cu imperfectiuni

De multe ori sunteti nevoiti sa plasati masina de spalat rufe pe o podea care nu suporta bine greutati mari, sau pe un paviment care nu este drept astfel ca va fi un risc sporit ca masina de spalat sa inceapa sa vibreze.

Si in acest caz un set de picioruse antivibratii vor rezolva problema. Uneori denivelarile din podea sunt prea mari pentru picioarele masinii de spalat cu care a venit din fabrica.

Citeste si: